Vote for Tymfristos

  • Written by 

Μικρό σύντομο βολταράκι!!

Με την αγωνία του εκλογικού αποτελέσματος, ξεκινήσαμε  την προπόνηση του Sac 900

Πειραιά….(Αθήνα) - Λαμία –εκεί που το 200 είναι η τελική στην ανηφόρα – Καρπενήσι / Προυσό / Θέρμο –Τριχωνίδα / Εύηνο / Ναύπακτο / Ρίο / Κόρινθο / Πειραιά.

voreiaellada

Δεν θέλω να πω σχεδόν τίποτα. Αλλά δεν γίνεται.

Την διαδρομή από Καρπενήσι –Προυσό και από εκεί Θέρμο και Εύηνο, όποιος δεν την έχει κάνει… πρέπει να το βάλει στα άμεσα σχέδια.

Στο τέλος έγραφε νομίζω 690 km ή κάπου εκεί… πολλά δεν ήταν …
Αλλά το κάθε μέτρο κυριολεκτικά μας αποζημίωνε με μοναδικό τρόπο.

Το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας...

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ευρυτανία είναι, σύμφωνα με έρευνα της Oυνέσκο, η πρώτη περιοχή στην Ευρώπη σε καθαρότητα περιβάλλοντος και πέμπτη στον κόσμο!

23

Από τη Λαμία οδεύουμε προς Καρπενήσι, καλύπτοντας συνολικά μια απόσταση περίπου 80
χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα σύνορα Φθιώτιδας και Ευρυτανίας στις «ράχες» του Τυμφρηστού.
Εκεί ο οδηγός καλείται να επιλέξει μεταξύ δύο εναλλακτικών διαδρομών: της παλιάς Εθνικής οδού και της σήραγγας Τυμφρηστού που προφυλάσσει τους επισκέπτες από τα στοιχεία της φύσης κατά τις χειμερινές εξορμήσεις τους. Οι στύλοι μέτρησης του ύψους του χιονιού και οι πολυάριθμες ταμπέλες που προειδοποιούν για το ενδεχόμενο ύπαρξης πάγου στο οδόστρωμα, αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα μιας χειμερινής διάσχισης της παλιάς εθνικής οδού, όμως η χάραξή της αποτελεί πρόκληση τις υπόλοιπες εποχές.

45

67

8910

Ορεινό στροφιλίκι ανάμεσα σε έλατα και πλατάνια, πάνω και κάτω και μέσα από χαράδρες.
Στο πλάι από ρεματιές χείμαρρους και παραπόταμους που κάποιες φορές  στα σημεία που το επιτρέπει η μορφολογία της πλαγίας, περνούν πάνω από το οδόστρωμα και προδίδουν την ένταση της χθεσινής βροχής!

111213

141516

Θέα εξωπραγματική και μυρωδιές εθισμού!

Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτά τα στοιχειά κατά την διάρκεια της μότο διαδρομής, σε κάνει να ασφυκτιάς στα καταλυτικά φιλτραρισμένα καυσαέρια, όταν ξανά επιστρέφεις σε αυτό που επιπόλαια ονομάζουμε πολιτισμό.

Kτισμένη μέσα στο βράχο, η εκκλησία της Παναγίας της Προυσιώτισσας και το μοναστήρι, στο οποίο λειτουργεί μάλιστα μουσείο με ποικίλα εκθέματα, όπως εικόνες του 15ου και 16ου αιώνα, χειρόγραφοι κώδικες, τυπογραφημένα βιβλία, ακόμα και το σπαθί του Καραϊσκάκη.
Eδώ έμενε κατά περιόδους ο ήρωας της Επανάστασης του 21, για να θεραπευτεί από τη θέρμη που τον τυραννούσε. Για την προστασία του είχαν κτιστεί δύο οχυρωμένα πέτρινα σπίτια ―ο ανατολικός και ο δυτικός πύργος του Καραϊσκάκη―, τα οποία συναντάμε πριν φτάσουμε στο μοναστήρι.

171819

Τριχωνίδα, Θέρμο και κάθοδο προς το σημείο όπου ο Εύηνος γίνετε προσβάσιμος, εκεί που
λαμβάνουν χώρο  δραστηριότητες όπως rafting kayak …

202122

Νομίζω ότι σαν προπονητής  της κορυφαίας κατηγορίας έχω επιτύχει αφού κατάφερα να κάνω τον Sac 900 να φάει μεσημεριανό  στις 19.30!!!!

Ήρωας της ημέρας η Γεωργία (σύζυγος του Sac 900)
Που περίμενε καρτερικά να βγάλουμε φωτογραφίες, να περάσουμε από το πλέον ανήλιαγα σημεία του βουνού με χαμηλή θερμοκρασία, να φάμε τα χιλιόμετρα, να πάει η ώρα 19.30 …
και που σε γενικές γραμμές ήρθε στην προπόνηση και δεν μας έβαλε τα TDM στον κ#λο….

Rate this item
(3 votes)
Dereki

Motorcycle: YAMAHA TDM 900

On biker.anywherelse

Website: www.anywherelse.com

back to top